I weekenden d. 13-15. marts løber det 9. Capoeira Meeting Copenhagen af stablen. I dén forbindelse arranger vi, Capoeiragruppen Malungos, gratis prøvetime i Capoeira i det bedst tænkelige miljø: capoeiramestre og udøvere fra hele verden samles denne weekend under ét tag for at dyrke brasiliansk kultur

Capoeira er en afro-brasiliansk kamp-dans, ledsaget af traditionel sang og musik, som fortæller historier om capoeira og slavetiden i Brasilien. Udøvelsen af capoeira indebærer således flere elementer: kamp, med diverse spark og forsvar, samt akrobatiske øvelser, dans og rytme i takt til musikken, som er det bærende element, og som samtidig bestemmer tempoet i spillet, samt hvilket spil der spilles. Der findes nemlig flere forskellige spil, som hver især har deres egen dynamik og rytme.

Capoeira spilles to og to inde i en såkaldt roda, som er en rundkreds dannet af andre capoeiristas som synger og klapper, og andre som spiller musikken. Der er meget improvisation i capoeira, da du aldrig på forhånd kan vide hvilket spil, der vil opstå mellem de to capoeiristas inde i roda’en. Her kan alt opstå og det handler om at følge rytmen i musikken og få etableret et godt samspil med sin makker. Det gælder således ikke om at vinde over den anden, men om at få spillet til at flyde, hvor man skiftevis kalder; og svarer hinanden, med de forskellige angrebs- og forsvarsbevægelser som bruges i capoeira.

Capoeira er en unik kunstform idet den integrerer de taktiske, flydende og akrobatiske bevægelser i den rytmiske og musiske verden, hvilket også er grunden til det ofte stillede spørgsmål: Hvad er capoeira egentlig, en dans, en kamp eller blot en leg?

Sted: Korsgadehallen. Korsgade 29, 2200 København

Se mere på denne facebook event

Skriv et svar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort Påkrævede felter er markeret *

Post comment