Aktiv deltagelse og inklusion af alle tilstedeværende til fjerne himmelstrøg af trommernes takt og traditioner

Slagkraft er et ungt orkester på godt og vel seks år, med spillere i alle aldre, fra børn til pensionister. Det er mangfoldighed, rummelighed og fællesskab, der er i fokus. Alle spiller, fordi det er sjovt, og der er så god energi i den rytmiske musik. Man behøver overhovedet ingen forudsætninger for at kunne deltage, kun nysgerrighed.

I Slagkraft spiller børn og voksne sammen. Hver eneste deltager skal føle sig særligt velkommen, og det handler om at etablere et samspil, som inkluderer alle – også den spiller, som kommer for første gang, samtidig med at der er passende udfordringer for erfarne og rutinerede spillere.

Vi begyndte en tirsdag på Bispebjerg under ledelse af Michael Aabye. I årenes løb er der kommet afdelinger på Amager, i Valby, på Vesterbro og senest i Husum. Der er flere på vej, og Michael har uddannet et hold af dirigenter, som har det daglige ansvar for afdelingerne. De lokale afdelinger af Slagkraft udgør tilsammen Trommeorkestret Slagkraft.

Det sociale fællesskab er en vigtig ingrediens i orkestrets liv. Vi mødes for eksempel alle sammen en søndag i hver sæson til samspil og kaffe & kage. Det giver fælles oplevelser, at være ude at optræde, og der er skabt tradition for, at vi spiller til karneval, maraton, Kulturhavn og Kulturnatten hvert år.

Slagkraft er også med til mange forskellige arrangementer i de bydele, hvor vi har afdelinger. Så vi kommer rundt i byen, oplever og bliver selv en del af mangfoldigheden. Slagkraft spiller rytmer fra forskellige verdensdele, og vi spiller også gadesamba. På gaden handler det om at have det sjovt, – vi optræder, men vi giver ikke koncert. Det vigtigste er at få et samspil med publikum, som meget gerne må begynde at danse eller låne et instrument og give en solo.

Når vi skifter rytme og begynder at spille balladin, sker der også en forandring blandt tilskuerne, og grundbeatet i shuffle funk appellerer til endnu en anderledes attitude. Slagkraft har hverken en fast dansegruppe eller en melodi, vi har rytmen og pulsen. Til begivenheder som karneval, Kulturhavn og Kulturnatten inviterer vi samba-, tribal-, ild-, eller mavedansere, en blæsergruppe eller human beatbox til at lege med os.