En fabelagtig Sambaskole. Tilhørssted: Aarhus anon 1999

Grebet og medrevet af inspiration og entusiasme for brasiliansk musik og samba-kultur, opstod Aarhus-gruppen Sambananas i foråret 1999. Vi har gennem årene vokset os til en stærk sambagruppe på ca. 50 personer – sambistas – som overordnet består af to afdelinger: Musikere og Dansere (halvt af hver). Derudover er der vores venner med samme interesse og vores uundværlige hjælpere, såkaldte harmonias, der varetager en lang række praktiske hjælpefunktioner som sminkører, kostumefolk, chauffører, vandbærere, etc. De tilfører vores scene-shows og parader en ekstra sammenhæng og krydderi.

Sambananas er en blanding af amatører og professionelle, der alle brænder for de brasiliansk inspirerede rytmer, den brasilianske kultur og tradition, naturligvis tilpasset vort udgangspunkt i Danmark. Stilmæssigt samler vi kræfterne om samba batucada, samba-reaggae og funk. Musik og dans indgår i et samspil, hvor musikerne behersker en fin blanding af impulsivitet og nøje indstuderede numre, og danserne optræder både med solodanse og koreografier i forskellige kostumer såsom baianakjole, brasilianske hotpants, paillet-bikinier og farverige fjer.

Når vi optræder, er det med en hed sammenkogt ret af brasilianske stilarter. I Sambananas leger kønnene sammen. Kvinder og mænd danser og spiller sammen i skøn forening og undertiden bytter vi roller således at danserne overtager “tønderne” og musikerne indtager “gulvet”, hvilket fortrinsvis sker i øvelokalet og til fester!

Alle med lyst og engagement er velkomne at deltage! Det er som bekendt lysten der driver værket, og det gælder i særdeleshed også i sambaverdenen, hvor vi udtrykker livsglæde og sensualitet gennem dansen. Nogle få har skiftet mellem at være musikere og dansere, og nogle er på orlov. Vi er organiseret som en selvstændig forening med en bestyrelse valgt på generalforsamling.

Historie og ambition
Rig på inspiration fra grupper i Ålborg, København og Rio, dannede en gruppe entusiastiske mennesker Sambananas i foråret 1999. Bestående af ca. 30 kvinder og mænd, lagde gruppen hårdt ud med at forberede deltagelsen i forsommerens to karnevaler i Aalborg og København. Med smil på læben og sved på panden blev musik og dans formet til et egentligt sceneshow med koreografier, musik, breaks osv. Der blev lært at gå spillende og dansende parade, og kostumer blev designet og syet til samtlige deltagere. Denne sommer sprang Sambananas for fuld styrke ud i den frodige Brasilianske samba-kultur – og fyldte danske Aarhus med livsglæde, musik og dans!

Sambananas. ambition er at have det sjovt samtidig med at vi formidler en rigtig stærk og dejlig samba-oplevelse til (og med) publikum. Sambananas opbygger et nyt show hvert år med ny musik, koreografier og kostumer. Udover til karnevaler nyder vi at optræde vidt og bredt i det ganske land.