Bafo do Mundo Sambaskole

En fuldbolds Sambaskole med dybe rødder og traditioner

Bafo do mundo betyder ”Et pust fra verden” på portugisisk og er navnet på en af de største sambaskoler i København. Målet er at levere en så autentisk musikoplevelse, at publikum glemmer alt om tid og sted, og føler at de står midt i en kæmpestor karnevalsfest i Rio de Janeiro. For det er netop fra de brasilianske karneval og sambaskoler, at Bafo do mundo henter sin motivation og inspiration.

Ud over samba fra Rio de Janeiro spiller og danser vi også andre brasilianske stilarter såsom samba-reggae, afro og samba funk. Vi lægger stor vægt på at have et så autentisk musik- og danseudtryk som muligt.

Vi lader os på denne måde inspirere af de brasilianske traditioner og genrer, og forsøger at tilegne os dem så oprindeligt og samtidig så tidssvarende som muligt, bl.a. ved at hente inspiration fra den brasilianske kultur og knytte kontakter til brasilianere.

Bafo do Mundo kan føre sin historie tilbage til det første karneval i København i 1982. Dengang startede gruppen som Karnevalskoret Krig og Fred, der primært optrådte i fredspolitiske sammenhænge. Det er mange år siden, og der er sket mange ændringer fra den gang til i dag. I dag kan Bafo do Mundo mønstre et bateria på omkring 25 musikere og en dansegruppe på over 20 dansere samt harmonias (hjælpere), når vi går parade til karneval.

Men Bafo do Mundos aktiviteter strækker sig langt ud over selve det at lære at spille og danse. Bafo do Mundo er altså ikke en skole som sådan, men en forening. Bafo do Mundo er i gang hele året, hvor vi forbereder shows og parader og fremstiller kostumer og paradevogne. Hvert år øver vi målrettet mod Karneval i København og deltager i det store karnevalsoptog på Strøget med dansere, musikere og flotte paradevogne. Ligesom i de brasilianske sambaskoler, arbejder Sambaskolen arbejder ud fra et tema, der vælges ved sæsonstart. Dette danner grundlag for den årlige sambasang, samba enredoen, vognudsmykningen samt musikernes og dansernes kostumer.

Vi laver også sociale arrangementer for foreningens medlemmer, hvor vi hygger og fester, da tiden ved øvning ikke altid giver mulighed for den slags samvær. Vi lægger vægt på, at det skal være sjovt at være med i Bafo do Mundo, og at det er sliddet værd at bruge søndag efter søndag på at dygtiggøre sig for at komme med ud og optræde til karneval eller til andre fester og shows.

Foreningens grundidé er, at alle kan være med! Vi tror på, at alle mennesker kan lære at spille og danse, det er kun et spørgsmål om lyst og vilje. Hånden på hjertet – og du mærker sambaens grundrytme, livets rytme i din krop.

Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.