“Det regnede med konfetti i alverdens farver”

Igennem de mange Karneval som er blevet afholdt, er udsmykning unægtelig en del af helheden. Det har været meget varieret, lige fra de vilde kunstneriske tiltag, som Roskilde Festival også kendes for, til hele bemalet gader. Et år bleve der opsat kæmpe store porte, der fungerede som en slags indgange til karnevalet, lavet og udsmykket af diverse kunstnere. De stod ved indgange til strøget, fra rådhuspladsen, Nørreport, og Konges nytorv.

Et anden år kunne man eksempelvis opleve forskellige vilde dyr, flettet i siv. Et helt tredje år hang der hundredvis af udtjente CD disk som pynt. der alle glimtede og gjorde hele telte til en stor disco kugle. Udsmykning høre til de sjældnere oplevelser, og er ofte overset, men nogle gange kan det være få ting der kan “spice” et område op. Bannere, balloner, eller fakler om aften ved boder mv.

I de tidlige Karneval i 80‘erne kunne man opleve de flotteste kunstneriske bidrag til hele festen. En blanding af det vi kender som “street art” den dag i dag og kunsthappenings. Konfetti blev også brugt meget. Østerbro Karnevals gruppe (i dag Mariposa) sad eksempelvis i nogle år i timevis og “hullede” med små hul maskiner, farvede papir og pap, til danserne som brugte det som “konfetti regn” ud over publikum når paraden dundrende sig igennem gaderne.