Den lille maskot blev oprindelig tegnet af grafikeren Søren A Olsen

KBH’s Karnevals Logo/Maskot 1984-2007

En fræk lille repræsentant inden for logo designs igennem dansk design historie.

Købehavn Karnevals Maskot. Version 2014

Karnevalet i København har vist aldrig haft et officiel logo, men derimod en rigtig sej maskot, der forestiller en lille nar. Han opstod ved pinse karnevalet første gang i 1984 på badges, plakater, overalt.

Det har ikke været muligt at opdrive information om han havde et navn, eller hvilke originale farver han havde. Men farverne i de første klistermærket der blev trykt af ham, kan muligvis være de oprindelige. Senere har man se maskotten i alle mulige andre farver, men han har altid beholdt det samme udtryk historien igennem. Der har ingen ændringer været på ham, før i 2007 hvor han blev brugt for sidste gang. Der var han simplificeret til en orange rød farve silhouet. Hvor efter han blev glemt.

Der har igennem tiden været mange delte meninger om ham, og nogle ligefrem hade ham. Men de fleste elskede denne lille gut. Det interessante ved hans formgivning er at han fremstår mystisk, fræk, kærlig, og lidt skæv idet, og dejligt skeløjet. Han symboliseret uden tvivl essens af det oprindelig Københavnske Karneval og er en flot lille repræsentant inden for logo/maskot designs igennem dansk logo design historie.

Han genopstod igen i en ny “moderne” digital tegnet udgave i 2014, designet af en ukendt kunstner. Her er han blevet mere forenklet og har fået en ny gulerodsnæse og de oprindelige bjælder er skifter ud med gule jonglerer bolde.