Unik dansk kulturhistorie, var uhyggeligt tæt på at forsvinde

Arbejdet begyndte på dette projekt, lige efter Landsforeningen K.I.K. (Karneval i København) i maj 2008 drejede nøglen om. 27 års helt unik dansk kulturhistorie, var uhyggeligt tæt på at forsvinde helt i glemsel, men blev reddet i sidste øjeblik. I små to år er der blevet researche og ledt efter mere materiale, der har kunne fortælle og bevidne det københavnske Karnevals historie.

Der er blevet skannet en billion trillion billeder. Alt lige fra avis artikler, medlemsblade, og enkelte få overlevende papier fra det to foreninger der oprindeligt kørte det Københavnske Karneval. Karneval i Maj (KIM) og Karneval i København (KIK) Det er lykkes mere eller mindre at opbygge, muligvis den største historiske digitale samba database, som i skrivende stund fylder hele 105 gigabyte, som er blevet døbt Det Digitale Karnevals Arkiv.

Bare at få overblik, og samle en trilliard puslespilsbrikker til dette unikke danske stykke kultur historie, tog ca et år alene, hvor den første skanner stod af vinteren 2010/11 – og der ligger forhåbentlig meget mere, som venter på sin plads i “arkivet” Projektet er fra starten bygget til at være public domain og non profit.

Hjemmesiden har helt sin egene historie, og har gennemgået ret mange udtryk, igennem de få år den har eksisteret. På en måde, kan man godt sige den egentlig aldrig fundet sig selv, lige som selve det Københavnske Karneval altid har være noget af en rutschetur, men ofte få, og andre gange for mange kokke, med alle mulige synsretninger, hvad i bund og grund har og gør det unik.

Fra start viste opgaven sig mildeste talt umulig. Det var jo som et puslespil på ca. en billiard brikker. Men med god opbakning fra venner og bekendte, samt masser af tålmodighed, er det lykkedes til sidst. Danmark har nu et sted hvor alt information om det danske samba miljø er samlet digitalt.

Teknisk gammelt…

Start 2014 lukkede den gamle HTML side ned. Siden var ikke kodet til at kunne opleves optimalt på mobil og tablet platformen. Alt skulle laves forfra, denne gang hvor WordPress CMS platformen blev valgt. Hele historie delen, fastelavn og det meste af showroom måtte tages ofline hele 2015-16 pga. tidsmangel.

Først i slut november 2017, er de sidste brikker så småt ved at være på plads igen. Med wordpress er det blevet nemmere at tilføje, rette, og forbedre projektet løbende. Der er nu tilføjet stort slideshow på forsiden, en helt ny kalender, blogdel, video og lyd.

Karneval.dk Version 1.0

1999. Karneval.dk v1.0

Karneval.dk 2005

2005. Minimalisme, bokse og glas effekter

Karneval.dk 2009

2008. Facebook er nu intrigeret

Screen-Shot-Karneval.dk 2015

2015. Sidste HTML version