Ved Flemming Vinther
(Dette er frit efter min senildemente hjerne 2009)

Det var en Maj Weekend i det herrens aar 1981 da min samlever (Det er det stadig) foreslog at vi tog en tur ind til København med vore søn Kristian, det var rigtig godt vejr så vi slentrede i den indre by, derved kom vi til Gråbrødre torv ”For fanden der var gang i den” mennesker i farvede gevandter, med store runde tøndeformede ting hængende i en strop rundt om skulderne (Senere Erfarede jeg, at det var surdo’er) som de bankede på med store Køller. Der var nogle piger og drenge på høje stylter, og nogle stod med et banner, hvor der stod Karneval for Krig og Fred. Det var en ung mand med stort krøllet hår (Kim Arthur Midjord) der dirigerede hele herligheden. Hvad det var anede vi intet om, men erfarede at det var Brasiliansk samba karnevals musik.

Tiden gik og det blev oktober. Der stod en annonce i det lokale Søborg Folke blad, om der var nogle der ville være med til at starte lokal karnevals forening. Så sagde Lisbeth (samlever) det kunne være sjovt at tage med og se hvad det var for noget. Vi tog til Søborg skole hvor mødet var sat, det var en blandet menneskemasse, der var mødt op. Ophavsmanden var en ung man der hedder Michael og hans kæreste Sif, bød velkommen. Vi blev enige om, at starte en karnevals forening og mødes en gang om ugen på skolen.

Så skulle vi have nogle musikinstrumenter , men vi havde ingen penge. Så kom et par unge knægte (Henrik og lillebror Klaus Holm) på den ide at dem kunne vi da selv lave!!! ja ja’da. Så vi gik i gang, jeg fik nogle aluminiums tromler fra min nabo, de blev beklædt med svineskind spændt op med snører og da jeg den gang røg pibe tog jeg nogle tomme tobaks dåser med blyhagl, en stor skrue igennem og ned i et filehæfte (Skaft) som Moraccas. En lånte en lille tromme og en gulv tam tam. HU’HEJ hvor det gik. Men vil vidste ikke noget om brasiliansk samba karnevals musik Og dens grundrytme, så vi fandt på noget selv, som vil kaldte for SUMBA (som vi senere fik megen ros for af Kolibris musik leder Michael Åby) og øvede os på livet løs.

Sif tog sig af dansen. Der blev stillet op ude gangen i en lang række og kommanderet to skridt frem tilbage på hælen og et skridt frem det var noget Sif kaldte for WIP-WAP, så der fra navnet ”Gladsaxe WIP-WAP”. Blandt deltagerne var Malermester Klaus Henriksen som kom på at vi jo også skulle have et tema, og farver. Vi blev enige om grøn, blå og sølv og tema Blomster og Bier. Klaus H stillet en varebil til rådighed Toyota Hi age, som blev malet med plast maling iblandet sulfo så den kunne blive renset af med varmt vand (Hold da kæft et arbejde) men den blev rigtig flot.

Vi var efterhånden blevet nogle og tyve stykker som skulle til karneval i pinsen 82.
Senere kom vi på Gladsaxe kommunes finanslov og fik kultur tilskud (kultur som kommunen meget gerne støttede den gang) så vi kunne komme ind i slagtøjscenteret på Frederiksberg og købe rigtige Brasilianske musik instrumenter. Da vi var på det højeste var vi 65 Medlemmer. Derefter skiftede vi tema og farver hvert år. Vi fik en masse venner igennem tiden blandt andet Sambagruppen Toscana, herlige mennesker især de piger (Hansen, the Damm sisters, Tina o.m.a) der syntes at det var sjovt at komme over til WIP-WAP og danse med os til SUMBA. Men det ebbede ud som tiden gik (1995) der faldt flere og flere fra, til sidst var vi kun fire fem stykker så vi gik sammen med Toscana, der også havde en afmatning i medlemstallet. Så man kan slutte at i året 1995 var det slut med Karnevals Foreningen Gladsaxe WIP-WAP.

Men ikke med Karneval, da der stadig er 4 tilbage fra WIP-WAP i Toscana. Mette Roll Damgaard, Anita holm Kolding, Klaus Holm, og undertegnet Flemming Vinther.

Skyggen af Toscana Karnevalsgruppe med Flemming Vinther på roccar
Toscana Karnevalsgruppe med Flemming Vinther på roccar