Karneval.dk modtog et gave fra en gammel amatør fotograf som havde fanget lidt fra Karnevallet 1983. Han havde fundet nogle gamle gulnede papir billeder som han mente kunne skabe glæde på Karneval.dk. Det er nok nogle af de flotteste der er dukket op fra det år. De er nu skannet og har fået genskabt de oprindelige farver digitalt og kan endelig blive delt.

Der er ingen tvivl om ar de har fanget mange situationer som fortælle hvor intenst det må have været ved Karnevallet i 1983. Året, som den gode fotograf var i tvivl om, kunne spores via et af banneret ved paraden på Østerport station. Her kan man også se et foto med et veterantog som vistnok kom fra Helsingør. Det var propfyldt med karnevalister som slog sig til stjerneparaden.
Det var vist tre eller fire stjerne parader der gik ind imod city på samme tid. En fra Østerbro og en fra Nørrebro og Vesterbro og Amager.

Hver enkelte stjerneparade samlede små grupperinger op hen ad vejen, og rigtig mange var udklædte i intense kraftige farver. Den gode fotograf fortale at han tilfældig befandt sig på Østeport og han havde en godt kamera. Han fulgte derefter med ind til byen og hvor denne stjerneparaden fra Østerbro endte i Kongens Børnehave.

Her kan set nogle skønne fotos af flotte dragter og udklædninger. Et af billederne fra Kongens Have har en sej sæbekassebil med en mand der holder et kamera og en med truthorn.
Det kunne være ret sjovt at se den film, vel og mærket hvis den blev til noget og overhovedet eksisterer. En af datidens meget kendte og pionerer standupper, Eddie Skoller kom også lige forbi fotografens linse. To af billederne har nogle flotte parade vogne med en fredsdue og en solvogn. Fredsduen er formodentlig kreeret af Sambagruppen Krig og Fred. Solvogn figuren hersker der lidt tvivl om hvem der lavede den. Karnevals arkivet har nogle andre fotos af den vogn og arbejder på at finde mere information. Når det dukker op, skal det nok få en side her på Karneval.dk

Mange tak til fotografen Henrik Bastian Skov, for at dele disse vidunderlige billeder.

Han sender en hilsen til alle der deltog den gang og håber på hans fotos kan give et glædeligt gensyn.