I anledningen af Hans Kongelig Højhed Prins Henriks bortgang februar 2018, er der blevet gravet dybt i Karneval.dk’s kæmpe arkiv. For der var nemlig noget med en eller anden form for gave og noget med en kæmpe kanin?

Jo der var. I arkivet dukker der sørme op, at i et af de tidlige Karnevals år, 1984, valgte Østerbro Karnevalsgruppe at forærer deres parade figur til Prins Henrik i fødselsdagsgave. Figuren forestillede en kæmpe stor kanin og var lavet af papmache. Ved en natparade (som Østerbros Karnevalsgruppe var særlig kendt for dengang) spillede og dansede Karnevalsgruppen i et stort impulsivt festslig optog, ind til Amalienborgs slotsplads. Her afleverede de kæmpe kaninen som blev venligt modtaget af Politiet. Der blev taget en række fotos af happeningen og det blev nævnt efterfølgende i en avis dagen efter. Et par uger efter modtog Østerbro Karnevalsgruppe et brev, med en taksigelse fra Prinsen, sendt af hans sekretariat.

Østerbro Karnevalsgruppe havde valgt temaet “De vilde kaniner” der var indspireret af musikgruppen Gnags, som med sangen af samme navn, var et kæmpe hit og en stor landeplage i radioen dette år. Paraden bestod af flere små elementer. Allerforrest var der dansende frugt og grønt som de “Vilde Kaniner” hoppede efter. Derefter kom de sultne “vilde rovdyr” som var musikkerne. Billederne af Østerbro Karnevalsgruppe 1984, er venligst udlånt og bidraget af diverse fotografer og personer som deltog i festen. Papirbillederne er blevet skannet og samlet over flere år.

Med dette lille indslag hvor Hans Kongelig Højhed Prins Henrik er nævnt, vil Karneval.dk gerne ære hans minde.