“Skibe kom fra syd og nord. Helt oppe fra Helsingør, selv Svenske skibe deltog”

For dem der nåede at opleve det igennem de små ti år det foregik, var det for mange en fantastisk oplevelse. Nyhavn deltog sammen i det Københavnske karneval med deres helt egen bådkarneval. Hele byen sydede og rumlede godt nok af Karneval med parader og scener, men Nyhavn’s bådkarneval var ganske unikt. Ikke noget man kender fra mange andre Karnevaler verden over, på nær Venedig selvfølgelig som også er en helt speciel oplevelse.

Ud over at være et af de hyggeligste steder i København, blev bådkarnevalet et af højdepunkterne ved det Københavnske Karneval i 80’erne. Det var et skønt syn når de gamle træskibe sejlede ind i kanalen, fuld af passagerer som var udklædte, dansede og spillede Samba. Skibene kom både fra syd og nord. Helt oppe fra Helsingør, selv Svenske skibe deltog.

Mange af grupperne som var ombord skibene foresatte videre i parader ind mod city efter ankomst. Båd karnevalet var meget populær og havde et enkelt år sin egen plakat. De mange flotte træskibe fuld af deltager som kom sejlene ind med hver sin Sambagruppe eller orkester gjorde det til en helt unik oplevelse.