Harmonia

En rolle som er meget vigtig i helheden for en Sambaskole

Harmonia’erne er kendt som hjælpere. Ofte ikke aktive eller gamle medlemmer, ofte familie og venner. Harmonia er dem der sørger for alle ting som holder sambaskolen sammen. De sørger for teknikken, paradeorganisering, omklædning, vandbærer, skubning af paradevogn, transport, barcrew mv.

En rolle som er meget vigtig i helheden for en Sambaskole. Når danserne og musikerne performer er der ikke tid til at hente, eller have væske på sig, og drikkelse er utrolig vigtig for energien.

Nogle parader kan vare flere timer og til tider i direkte sol. Vand og chokolade tilbydes til danserne og musikerne af harmonier’erne for at holde energien oppe. Der kan bliver konsumet mange liter vand og spist en del chokolade eller druesukker.

Paradevogne er bygget til at have dansere og figurer på, højtalere, og mikser, til sang og calvachino, og noglegange lys. Og det kræver en generator for at lave strøm.

Alt dette er Harmonia’ens (apoios) rolle at gøre klar og styre ved paraderne samt meget mere.

Der tilbydes druesukker, vand og chokolade til danserne og musikerne for at holde energien oppe.

Harmonia er dem der sørger for alle ting der holder sambaskolen sammen og kørende under parader. De sørger for teknikken, paradeorganisering, omklædning, vandbærer, vognskubning og meget mere.