Som i Brasilien er fanen sambaskolernes stolthed. Den er symbolet for hele sambaskolens eksistens. En sambaskoles “Bandeira”, (fane eller flag) – repræsenterer skolens farver og logo, ofte vist frem i et sol mønster. Fanen bliver ofte vist stolt frem forrest i en parade. Tradition tro skal det være Porta Bandeira der holde selve fanen, og den holdens kun med kun en arm, og på en speciel måde, der gør det nemmere at danse rundt med.

Partneren Master Sala løfte flaget op, strækker det ud og viser flaget stolt frem for publikum. Det er en vigtig del af deres fælles dans og koreografi. Denne rituelle dans som der udføreres imellem disse to sammen med fanen, er sambaskolens største stolthed. Det er værd at nævne især to faner da de skiller sig en del ud, og har hver især flotte historier bag. Den første fane er et lille visuelt mesterværk og særegnes dansk. Det er A Banda’s drøn flotte fane som viser skolens historie via tekst og motiver. En anderledes fane der har fuldt gruppen igennem mange år. Mariposa Sambaskoles flotte fane der viser skolens logo og farver i et sol mønster, med farverne rød og orange. I anledningen af skolens 25 års fødselsdag i 2009 hvor den første fane var meget slidt ned, fik samba skolen lavet en ny.

I det danske Karneval har vi også de samme ritualer omkring en sambaskoles faner. Det er en smuk og fornem tradition og en stor ære at udføre rollerne Porta Bandeira og Master Sala.