Et hav af fabelagtige smukke farverige kostumer

Igennem historien har det altid været en vigtig del af et rigtig karneval og ofte en af de sjoveste ved festen. Her i Danmark har vi skabt helt vores egen traditioner omkring udklædning og kostumer. Aalborg Karneval har haft denne flotte gamle tradition som en stor og vigtig del af deres Karneval.

Hvert år byder på de mest fanatiske påfund, mange som ligger sig op af årets tema. Ofte gæster udenlandske sambaskoler og grupper som nogle gange fremvise kæmpe dragter, som er særegnes det lands Karneval de kommer fra. Det er uden tvivl en vidunderlig sjov og morsom tradition der kan opleves hvert år ved Aalborg Karneval.

Iden bag at trække i et kostume til et Karneval går langt tilbage i gennem historien, og er forbundet med mange traditioner. Ved de tidlige Karneval i København deltog rigtig mange publikummer udklædte. Det ophørte stille og roligt i 90‘erne og ses desværre sjældent i dag. Her det kun Aalborg Karneval som stadig har denne flotte og sjove tradition.

Københavns Karneval har udviklet sig igennem årene til en verdensmusik festival, men altid med Sambaen som udgangspunkt, og som den vigtigste del. Godt nok deltager publikum ikke længere i kostumer, hvad sikkert skyldes de konstant forandrende koncepter, men til gengæld kan man opleve alverdens kulture udfolde sig i musik og dans, ofte i flotte kostumer, både via paraderne og ved der mange performance.

De københavnske Sambaskoler og grupper har lagt sig mere op af de brasilianske traditioner og der er i sær her man kan opleve de farverigeste kostumer. Hundredvis af kæmpe farvede fjer pryder de smukkeste dansere i alverdens variationer. Barttiaerne (musikkerne) bærer ofte kostumer som viser og fortælle årets tema for Sambaskolen.

Hatte
Et helt specielt kostume del er hatten. Både danserne og musikere har ofte de flotteste hatte på. I et batteria er der især her årets tema kan vises frem. Et godt eksempel er Mariposa Sambaskole der i 1996 der havde valgt årets tema “København” i anledningen af København var Kulturby verden over lige det år. Hattene som blev designet helt fra bunden viste Københavns mange flotte tårne. I 2009 havde Mariposa jubilæum og dette år var temaet “Disco”. Alle musikkernes hatte var udsmykket med disco kugler fra julepynt, og små spejle og masser af glimmer. Et helt specielt særsyn, og Karneval kostume når det er allerbedst.

Det er unægtelig dansernes fantastiske fjerpryd som hvert eneste år frembringer mange glædessmil. Dansernes hatte kan tager mange mange timer at lave, og er heller ikke helt billige at skabe, da de kræver specielt store og farvede fjer. Disse hatte er noget af det flotteste ved paraderne og sceneshows.