Det hele startede i Kongens Børnehave

Børene haft deres helt egen lille Karneval igennem de sidste 30 år der har eksisteret Karneval i København. Op igennem 80‘erne til starten af 90‘erne var det en fast tradition af afholde Børne Karnevalet på den sidste dag og det blev altid afhold i Kongens Have. Det fik titlen “Karneval i Kongens Børnehave” Det var en stor legeplads, med små samba parader igennem haven, performancen, cirkus forestillingen, folk på stylter, samt masser af små øer hvor folk sad på tæpper og indtog medbragt mad og drikkelse.

Enkelte plakater blev produceret til Børnekarnevalet som idag vidner at Kongens Haven engang var et stort Børne Karneval med masser af glade udklædte unger.

Da Karnevalet flyttede ud af byen og op til Fælledparken beholdtes traditionen. I nogle år var over alle tre dage om formiddagen det blev afholdt, hvorefter de vokse begyndte fra middag og ud til sent aften. I de sidste del år har der været afholdt Børne melodi Gran Prix og underholdning specielt for børn, sminke boder, og legeplads med alverdens udfordringer.

Nogle få Sambaskoler har et børnehold der viser deres dans og musik frem. Maestro Michael Åbye (Slagkraft) gør hvert år en kæmpe indsats specielt for børn. Det er alment kendt at Michael altid har haft store fælles undervisninger for og med børn, til mange forældrers glæde. Michael har iøvrigt undervist mange børn op igennem tiden, hvor en del er vokset op og blevet meget dygtige percussionister senere hen.

Heldigvis er der mange herlige fotos som har fanget disse vidunderlige glade unger, hvor man kan se det hele bare sprudler af energi. Man kan kun sidde og nyde disse pletskud og se frem til det næste Børne Karneval med glæde.