Fokus på det danske samba & karnevals miljø

Karneval.dk er ikke ejet af arrangøren af de to store karnevaler i Købehavn eller Aalborg. Det er et uafhængigt, ulønnet, frivilligt projekt som laves i fritiden.

Hvad er Karneval.dk?

Det er en dansk samba præsentations og informations “portal” som hovedsageligt fokuserer på de danske Sambaskoler og det Københavns Karneval. Projektet følger og har fokus på det danske samba og karnevals miljø. Dette er græsrøddernes egen site også kendt som ”sambistas”. Alle de aktive som udfører selve paraderne, shows. Alt underholdningen, indenfor musik og dans mv. Projektet har til formål, at give mulighed for nuværende, tidligere og nye sambaskoler/grupper samt diverse foreninger mv. at have ét sted samlet online, hvor man kan finde information om alt indenfor de danske Karnevals miljø.

Det digitale karnevals arkiv

Det er så muligvis gået hen og blevet danmarks største digitale karnevals arkiv. Hjemmesiden Karneval.dk er arkivets ansigt udadtil. Her vises de bedste ting og deles frem så alle og enhver kan få glæde af det. Før dette projekt fandtes der meget meget lidt information omkring Københavns Karnevals historie. Faktisk tæt på ingenting, så fabelagtige kulturhistorie måtte simpelthen skrives og fortælles. Det er nu gjort og i skrivende stund (april 2012) har arkivet vokset sig over 100 gigabyte stort (Oktober 2017 er det 350 gigabyte). Organiseret i årstal, emner og Sambaskoler/Karnevalsgrupper mv.

Hvorfor dette projekt?

Fordi Danmark i bedste velgående har et flot og meget levende samba kultur, som har udviklet sig over 30 år til at blive en unik dansk kultur, med egen dybe rødder og historie. Denne webportal er samtidigt en gave til de mange deltagere, som gennem tiderne har bidraget med så meget herligt dans og musik, udsmykning, paradevogne og flotte kostymer, og igen – ikke mindst, for at hyle en unik dansk kultur tradition, der i bund og grund, kun har et formål: Nemlig livsglæde.

Dansk Kultur historie var ved at gå tabt

Da projektet Karneval.dk begyndte i 2008, var det starten på et gigantisk arkiv, af alt hvad der kunne opdrives omkring Københavns karneval. Mange… rigtig mange timer, er blevet brugt på at skanne kasser af med fotos og diverse effekter der overlevede fra Landsforeningen K.I.K. (Karneval I København), lige inden det skulle hentes og destrueres da foreningen havde kastet håndklædet i ringen. Lokalerne skulle tømmes, og alt køres til destruktion. Jeg nåede lige i sidste øjeblik (aften før) at redde ti grønne mælkekasser fyldt med mapper, fuldt af billeder og avis udklip som fortalte en unik dansk kultur historie. Alle andre ting fra det efterladte kontor, plakater, bannere, mapper med referater fra års møder. Alt dette gik desværre tabt.

Det der blev reddet, blev skannet i 2008/2009. Fotos, og avisudklip i kæmpe mængder som nu er sorteret og digitalt. En skanner udbrændte og gav sit maskinelle liv for arkivet som tog flere år at opbygge. Kun en brøkdel af denne smukke danske kultur historie, er kommet online her på Karneval.dk endnu. Forhåbentligt en gang i fremtiden, når tid og økonomi er til det, bliver der ro til at gøre arbejdet færdigt, så denne farverige og livsglade danske kultur historie, kan blive ordentlig formidlet og delt med alle.

Hvem laver Karneval.dk?

Alle og enhver der har og bidrager, både med nyt og gammelt indhold, er med til at lave Karneval.dk. Selve initiativet og alt arbejde bag projektet er Søren Bie, der selv er aktiv samba perkussionist og har været en “sambista” siden det første Karneval i 1982.

Udvalgte reaktioner fra Facebook da Karneval.dk kom online 2012
Yvonne Wielandt

Hej Søren – hvor er det bare et imponerende stykke arbejde du laver! Stor respekt herfra. Var selv med i mange år inde på karnevalskontoret, men har stort set ingen billeder selv..havde jo travlt med at deltage. Men skønt med dit initiativ.

Yvonne Wielandt

Stort tillykke og respekt herfra :o)

Valgeir Halldorsson

Hej Søren. Sikkert fantastisks arbejde du gør med Karneval.dk, både hjemmeside og facebook side.

Vagn Hansen

Hej min ven Har et par gange kigget på fotos på karnevalssiden for de sidste 30 år, og det er bare så godt at kunne genopleve gamle minder med sine venner. Det er et super projekt du har fået sat i søen. Alle jeg har talt med synes det er helt fantastisk, så du har

Søren Høyrup

Kære gode Søren. 
Har bare lige lyst til at skrive til dig, for at fortælle dig, hvor meget jeg beundre dig, for det store arbejde du har og har haft med karneval.dk
 Jeg håber, at styrergruppens kommunikations-folk fodre dig med information. Kram fra din karnevals- og navnebror.

Søren Høyrup

Lad champagnepropperne springe. Tillykke til Søren Bie og alle andre sambistas. Tak gode Søren.

Søren Høyrup

Jeg er stadigvæk dybt imponeret over det store arbejde du lagt i arbejdet med karneval.dk Alle i miljøet har stor glæde af den. Jeg håber, at siden får rigtig mange besøgene også udenfor “miljøet”. Tusinde tak gode Søren Bie

Simone Dias Vieira Madsen

Kære gode Søren. Det er simpelthen et fantastisk arbejde du laver med at lægge alle de billeder ud og arbejdet med karneval.dk og du har min dybeste respekt for det arbejde du gør. Kæmpe knus og kram herfra.

Ruth Seiding

Det er så oven ud fantastisk, hvad du overkommer. Pas godt på dig selv.

Ruth Seiding

Gode Søren
. Endnu engang tillykke med den fantastiske hjemmeside Karneval.dk – den er en gave til os alle. Nu ses vi snart og så skal du have et kram.
 Bedste hilsner Ruth

Rikke Pulz Hansen

Det har været en stor fornøjelse at gense alle disse gamle fotos igen. Tusind tusind tak !

Pernille Clausen Nymand

Hej Søren Så er karneval.dk i luften hva? Fedt fedt!! GOOOOOOOOOOOD JOB MAN!

Niels Andersen

me like like like.

Mikael Munk Jensen

Hej Søren. Nyder alle de fotos du sætter op og de kommentarer der følger med. Dejlige minder. Tak for dit store arbejde, som jeg følger med fornøjelse.

Michael Rohde Olsen

…super fedt Søren!! Ses til et brag af et karneval!

Mathias Rangel Wulff

Det ser skide godt ud. Tak forbi du bruger nogle af mine fotos af Bafo do Mundo

Marie Kvist Bondesen

Hold da kæft!!! Undskyld jeg bander, men det er satanedmer noget af en hjemmeside! Den er superfed, jeg er ikke engang nået halvvejs igennem, og den er bare smækfyldt med super fede billeder og facts. Tillykke Søren. Bare klø på!

Lotte Vallø

Hej Søren Tusind tak for din indsats, dejligt med et teknisk vidunder i vores skønne gruppe, håber du er der i efteråret så måske kunne få sat øvefiler i system et sted på nettet??? Vi SES til et brag af et karneval. KH L

Lance Gunnarsson

Jeg bøjer mig i støvet for den store indsats SB har lagt for dagen, og mindes med glæde de skjønne sambadage bl.a med verdens bedste karnevalsgruppe Frederiksberg!! Tak for dit flotte og store arbejde – kæmpe respekt + skulderklap til dig!

Kristine Bertelsen

Hej Søren. Tillykke med det flotte arbejde og en nu online karnevals-side. Det ser godt ud!

Klaus Herner Kristiansen

(Historien om Frederiksberg Karnevalsgruppe) Jeg skal se, hvad jeg kan gøre – har dog en nedbrudt computer, så jeg sætter min lid til, at der er nogle cd’er med billeder et sted i rodet. Men absolut fint arbejde af Lars Arnvig og Michael Terpe – omend kommasætningen kunne være bedre ;-) og ikke mindst af

Kiri Cantell Møller

Weeee! godt gået :D

Kim Tosn Roth

Kritik er ok.. Så længe det er konstruktivt OG man tager en anelse hensyn til i dette tilfælde Bie der har knoklet sin røv ud af bukserne for at få et brag af en flot side op og stå. Min største respekt for Søren Bie.

Kim Tosn Roth

Absolut helt enig.. Super flot stykke arbejde som der er mange der vil værdsætte mere end ord kan udtrykke.

Kim Arthur Midjord

Tillykke med lanceringen af hjemmesiden. Kommer der en mulighed for korrespondance på selve hjemmesiden? Det virker som en udmærket idé at have denne webside, hvor man parrallelt med Facebook kan udveksle oplevelser, erfaringer, meninger, billeder, film og andre dokumenter. Det er jo noget meget levende noget, det her fænmen, fyldt af meninger, følelser, levet liv,

Karen Lyndrup Hansen

Ja stor Tak til dig Søren Bie for at være en af ildsjælene

Kåre Johannessen

Hej Søren! Hold da F*ck, hvor er den flot, din karnevalsside!!! Jeg er dybt imponeret.

Jonas Petersen

Kanon arbejde med siden

Jane Kirkevang

Hey Søren. Dejlig mulighed for os der ikke har været med i mange år at kunne se og dele billeder, oplevelser mm. Jeg synes det er skønt at kunne se det hele igennem og tænke tilbage på en sjov tid. Og Søren…. for faen mand… sikke dog et kæmpe stykke arbejde… du har min dybeste

Jane Kirkevang

Hejsa Søren. Hold nu op hvor er det dog bare et stort og flot stykke arbejde du har gang i med at lave den karnevals side. Jeg bliver helt varm og glad langt ind i sjælen selvom det er mange år siden at jeg selv har været en del af det Københavnske karneval.

Jan Mortensen

Tak for alt dit, arbejde, initiativ, og bare for at være bieboy. Tak for fede billeder og din ihærdighed. Hvis Hans ser det her, get a life. Hyggehejsa……..

James Walford

Flot arbejde, men skrifttypen er næsten ulæsbar – må jeg forslå at i slette “‘Averia Serif Libre’,cursive,” fra https://karneval.dk/css/style.css (linie 11) og tilføjer til sidste “sans serif” så der står: “font-family: Tahoma,Verdana,sans-serif;” ? Giver bar professionelt mening!

Jakob Platz

Fantastisk projekt du har gang i Bie. Thumbs up :)

Issi Estrada

Hey soren obrigada por suas fotos e videos. Curtimos um carnaval em copenhagen gostoso!!!

Henning Jørgensen

Fantastisk initiativ – og fantastisk resultat. Stor respekt og stor ros for dit arbejde!!!

Flemming Vinther

Kære Søren tusinde TAK!!! for den store indsat du har ydet på Karneval.dk

Ewa Lundin

Ja verkligen en fin sida!! Bra jobbat! Hälsningar från Göteborg;)

Eva Larsen

Tak for at du holder ud, Søren! Det er en stor fornøjelse at se alle de fotos

Eva Larsen

Vær hildet, Søren:-) God arbejdslyst, og et flot stk. arbejde, du har lavet:-) Tak for at du holder ud, Søren! Det er en stor fornøjelse at se alle de fotos

Dorte Wittchen

Fantastisk – du en en helt, – der må indføres en Orden til sådan en som dig. Tak! kh Dorte

Dorte Wittchen

Søren – du er for sej med dit site!! Hurra for sådan nogen som dig! Du er et skønt dedikeret menneske – pas godt på dig selv.

Bibi Hølge-Hazelton

Fantastisk – du burde udråbes til årets københavner!

Bibi Hølge-Hazelton

Kære Søren- det er vildt inspirerede – jeg har stadig maser af historisk stof du ikke har med – specielt fra 80erne (Kim og Østerbro karnevalsgruppe). Et vigtigt eksempel et Palle Nielsens kronik i politiken a 5/10 84: Monsterkoncerten. Den slutter således: karnevaler er kommet for at blive, og hvis du syntes, du leger for

Bibi Hølge-Hazelton

Til os der var der, til jer der er der, og til dem vil komme i fremtiden- her er årets hjemmeside om 30 års karnevalshistorie, opbygget af Søren Bie fra Østerbro der på egen initiativ og for egne midler har sikret dette enestående kulturhistoriske materiale. TAK TAK TAK Søren – nu tror jeg endelig det

Allan Hartmann

Kæmpe respekt for dit arbejde med siden :-)

Allan Hartmann

Super godt gået Søren :-)