Fokus på det danske samba & karnevals miljø

Hvad er Karneval.dk?

Det er en dansk samba præsentations og informations “portal” som hovedsageligt fokuserer på de danske Sambaskoler og det Københavns Karneval. Projektet følger og har fokus på det danske samba og karnevals miljø. Dette er græsrøddernes egen site også kendt som ”sambistas”. Alle de aktive som udfører selve paraderne, shows. Alt underholdningen, indenfor musik og dans mv.

Projektet har til formål, at give mulighed for nuværende, tidligere og nye sambaskoler/grupper samt diverse foreninger mv. at have ét sted samlet online, hvor man kan finde information om alt indenfor de danske Karnevals miljø.

Karneval.dk er ikke ejet af arrangøren af de to store karnevaler i Købehavn eller Aalborg. Det er et uafhængigt, ulønnet, frivilligt projekt som laves i fritiden.

Det digitale karnevals arkiv

Det er så muligvis gået hen og blevet danmarks største digitale karnevals arkiv. Hjemmesiden Karneval.dk er arkivets ansigt udadtil. Her vises de bedste ting og deles frem så alle og enhver kan få glæde af det. Før dette projekt fandtes der meget meget lidt information omkring Københavns Karnevals historie. Faktisk tæt på ingenting, så fabelagtige kulturhistorie måtte simpelhen skrives og fortælles. Det er nu gjort og i skrivende stund (april 2012) har arkivet vokset sig over 100 gigabyte stort. Organiseret i årstal, emner og Sambaskoler/Karnevalsgrupper mv.

Hvorfor dette projekt?

Fordi Danmark i bedste velgående har et flot og meget levende samba kultur, som har udviklet sig over 30 år til at blive en unik dansk kultur, med egen dybe rødder og historie. Denne webportal er samtidigt en gave til de mange deltagere, som gennem tiderne har bidraget med så meget herligt dans og musik, udsmykning, paradevogne og flotte kostymer, og igen – ikke mindst, for at hyle en unik dansk kultur tradition, der i bund og grund, kun har et formål: Nemlig livsglæde.

Dansk Kultur historie var ved at gå tabt

Da projektet karneval.dk begyndte i 2008, var det starten på et gigantisk arkiv, af alt hvad der kunne opdrives omkring københavns karneval. Mange… rigtig mange timer, er blevet brugt på at skanne kasser af med fotos og diverse effekter der overlevede fra Landsforeningen K.I.K. (Karneval I København), lige inden det skulle hentes og destrueres da foreningen havde kastet håndklædet i ringen.

Lokalerne skulle tømmes, og alt køres til destruktion. Jeg nåede lige i sidste øjeblik (aften før) at redde ti grønne mælkekasser fyldt med mapper, fuldt af billeder og avis udklip som fortalte en unik dansk kultur historie. Alle andre ting fra det efterladte kontor, plakater, bannere, mapper med referarter fra års møder. Alt dette gik dersværre tabt.

Det der blev reddet, blev skannet i 2008/2009. Fotos, og avisudklip i kæmpe mængder som nu er digitalt og sorteret. En skanner udbrændte og gav sit maskinelle liv for arkivet. Kun en brøkdel af denne smukke danske kultur historie, er kommet online her på Karneval.dk endnu. Forhåbentligt en gang i fremtiden, når tid og økonomi er til det, bliver der ro til at gøre arbejdet færdigt, så denne farverige og livsglade danske kultur historie, kan blive formidlet og delt med alle.

Hvem laver Karneval.dk?

Alle og enhver der har og bidrager med indholdet til web projektet er med til at lave Karneval.dk. Selve initiativet og arbejdet bag projektet er Søren Bie, der selv er samba perkussionist og har været en aktiv del af de fleste Karneval siden det første i 1982.

Udvalgte reaktioner fra Facebook da Karneval.dk kom online 2012
 • Vær hildet, Søren:-) God arbejdslyst, og et flot stk. arbejde, du har lavet:-) Tak for at du holder ud, Søren! Det er en stor fornøjelse at se alle de fotos

  Eva Larsen
 • Ja verkligen en fin sida!! Bra jobbat! Hälsningar från Göteborg;)

  Ewa Lundin
 • Flot arbejde, men skrifttypen er næsten ulæsbar – må jeg forslå at i slette “‘Averia Serif Libre’,cursive,” fra https://karneval.dk/css/style.css (linie 11) og tilføjer til sidste “sans serif” så der står: “font-family: Tahoma,Verdana,sans-serif;” ? Giver bar professionelt mening!

  James Walford
 • Kære Søren- det er vildt inspirerede – jeg har stadig maser af historisk stof du ikke har med – specielt fra 80erne (Kim og Østerbro karnevalsgruppe).
  Et vigtigt eksempel et Palle Nielsens kronik i politiken a 5/10 84: Monsterkoncerten. Den slutter således: karnevaler er kommet for at blive, og hvis du syntes, du leger for lidt til dagligt, så er det bare ud af røret og meld dig til en lokalgruppe ….

  Bibi Hølge-Hazelton
 • Hej Søren Så er karneval.dk i luften hva? Fedt fedt!! GOOOOOOOOOOOD JOB MAN!

  Pernille Clausen Nymand
 • Kære Søren tusinde TAK!!! for den store indsat du har ydet på Karneval.dk

  Flemming Vinther
 • Weeee! godt gået 😀

  Kiri Cantell Møller
 • Hej Søren. Tillykke med det flotte arbejde og en nu online karnevals-side. Det ser godt ud!

  Kristine Bertelsen
 • Fantastisk – du burde udråbes til årets københavner!

  Bibi Hølge-Hazelton
 • Super godt gået Søren 🙂

  Allan Hartmann
 • Stort tillykke og respekt herfra :o)

  Yvonne Wielandt
 • Ja stor Tak til dig Søren Bie for at være en af ildsjælene

  Karen Lyndrup Hansen
 • Kanon arbejde med siden

  Jonas Petersen
 • Kæmpe respekt for dit arbejde med siden 🙂

  Allan Hartmann
 • Tak for at du holder ud, Søren! Det er en stor fornøjelse at se alle de fotos

  Eva Larsen
 • Det ser skide godt ud. Tak forbi du bruger nogle af mine fotos af Bafo do Mundo

  Mathias Rangel Wulff
 • Det har været en stor fornøjelse at gense alle disse gamle fotos igen. Tusind tusind tak !

  Rikke Pulz Hansen
 • Fantastisk – du en en helt, – der må indføres en Orden til sådan en som dig. Tak! kh Dorte

  Dorte Wittchen
 • (Historien om Frederiksberg Karnevalsgruppe) Jeg skal se, hvad jeg kan gøre – har dog en nedbrudt computer, så jeg sætter min lid til, at der er nogle cd’er med billeder et sted i rodet. Men absolut fint arbejde af Lars Arnvig og Michael Terpe – omend kommasætningen kunne være bedre 😉 og ikke mindst af Søren Bie – imponerende side du har gang i.

  Klaus Herner Kristiansen
 • Lad champagnepropperne springe. Tillykke til Søren Bie og alle andre sambistas. Tak gode Søren.

  Søren Høyrup
 • Absolut helt enig.. Super flot stykke arbejde som der er mange der vil værdsætte mere end ord kan udtrykke.

  Kim Tosn Roth
 • Det er så oven ud fantastisk, hvad du overkommer. Pas godt på dig selv.

  Ruth Seiding
 • Hej Søren! Hold da F*ck, hvor er den flot, din karnevalsside!!! Jeg er dybt imponeret.

  Kåre Johannessen
 • Hold da kæft!!! Undskyld jeg bander, men det er satanedmer noget af en hjemmeside! Den er superfed, jeg er ikke engang nået halvvejs igennem, og den er bare smækfyldt med super fede billeder og facts. Tillykke Søren. Bare klø på!

  Marie Kvist Bondesen
 • Tak for alt dit, arbejde, initiativ, og bare for at være bieboy. Tak for fede billeder og din ihærdighed. Hvis Hans ser det her, get a life. Hyggehejsa……..

  Jan Mortensen
 • Kære gode Søren. 
Har bare lige lyst til at skrive til dig, for at fortælle dig, hvor meget jeg beundre dig, for det store arbejde du har og har haft med karneval.dk
 Jeg håber, at styrergruppens kommunikations-folk fodre dig med information. Kram fra din karnevals- og navnebror.

  Søren Høyrup
 • Jeg bøjer mig i støvet for den store indsats SB har lagt for dagen, og mindes med glæde de skjønne sambadage bl.a med verdens bedste karnevalsgruppe Frederiksberg!! Tak for dit flotte og store arbejde – kæmpe respekt + skulderklap til dig!

  Lance Gunnarsson
 • Hey soren obrigada por suas fotos e videos. Curtimos um carnaval em copenhagen gostoso!!!

  Issi Estrada
 • Hej min ven Har et par gange kigget på fotos på karnevalssiden for de sidste 30 år, og det er bare så godt at kunne genopleve gamle minder med sine venner. Det er et super projekt du har fået sat i søen. Alle jeg har talt med synes det er helt fantastisk, så du har atter engang skabt glæde i miljøet. Tillykke min skønne ven

   

  Vagn Hansen
 • Hej Søren. Nyder alle de fotos du sætter op og de kommentarer der følger med. Dejlige minder. Tak for dit store arbejde, som jeg følger med fornøjelse.

  Mikael Munk Jensen
 • Fantastisk projekt du har gang i Bie. Thumbs up 🙂

  Jakob Platz
 • Tillykke med lanceringen af hjemmesiden. Kommer der en mulighed for korrespondance på selve hjemmesiden? Det virker som en udmærket idé at have denne webside, hvor man parrallelt med Facebook kan udveksle oplevelser, erfaringer, meninger, billeder, film og andre dokumenter. Det er jo noget meget levende noget, det her fænmen, fyldt af meninger, følelser, levet liv, erindringer, men også en mulighed for at kigge på nutiden og fremtiden, også at være inviterende overfor de endnu flere, som ikke var med den gang. Om der ud i fremtiden skal ske noget andet, det kan vi tage til den tid, men lige nu synes jeg der er meget liv på denne side. Lad det liv leve så længe det giver mening og folk giver det liv ved at være deltagende.

  Kim Arthur Midjord
 • Kære gode Søren. Det er simpelthen et fantastisk arbejde du laver med at lægge alle de billeder ud og arbejdet med karneval.dk og du har min dybeste respekt for det arbejde du gør. Kæmpe knus og kram herfra.

  Simone Dias Vieira Madsen
 • Søren – du er for sej med dit site!! Hurra for sådan nogen som dig! Du er et skønt dedikeret menneske – pas godt på dig selv.

  Dorte Wittchen
 • Jeg er stadigvæk dybt imponeret over det store arbejde du lagt i arbejdet med karneval.dk Alle i miljøet har stor glæde af den. Jeg håber, at siden får rigtig mange besøgene også udenfor “miljøet”. Tusinde tak gode Søren Bie

  Søren Høyrup
 • Gode Søren
. Endnu engang tillykke med den fantastiske hjemmeside Karneval.dk – den er en gave til os alle. Nu ses vi snart og så skal du have et kram.
 Bedste hilsner Ruth

  Ruth Seiding
 • Fantastisk initiativ – og fantastisk resultat. Stor respekt og stor ros for dit arbejde!!!

  Henning Jørgensen
 • Hej Søren – hvor er det bare et imponerende stykke arbejde du laver! Stor respekt herfra. Var selv med i mange år inde på karnevalskontoret, men har stort set ingen billeder selv..havde jo travlt med at deltage. Men skønt med dit initiativ.

  Yvonne Wielandt
 • Hejsa Søren. Hold nu op hvor er det dog bare et stort og flot stykke arbejde du har gang i med at lave den karnevals side. Jeg bliver helt varm og glad langt ind i sjælen selvom det er mange år siden at jeg selv har været en del af det Københavnske karneval.

  Jane Kirkevang
 • me like like like.

  Niels Andersen
 • Hej Søren. Sikkert fantastisks arbejde du gør med Karneval.dk, både hjemmeside og facebook side.

  Valgeir Halldorsson
 • Hej Søren Tusind tak for din indsats, dejligt med et teknisk vidunder i vores skønne gruppe, håber du er der i efteråret så måske kunne få sat øvefiler i system et sted på nettet???
  Vi SES til et brag af et karneval. KH L

  Lotte Vallø
 • …super fedt Søren!!
  Ses til et brag af et karneval!

  Michael Rohde Olsen
 • Til os der var der, til jer der er der, og til dem vil komme i fremtiden- her er årets hjemmeside om 30 års karnevalshistorie, opbygget af Søren Bie fra Østerbro der på egen initiativ og for egne midler har sikret dette enestående kulturhistoriske materiale. TAK TAK TAK Søren – nu tror jeg endelig det vil lykkedes for mig, at forklare mine unger hvad det var vi havde gang i, og hvorfor det stadig betyder så meget.

  Bibi Hølge-Hazelton
 • Kritik er ok.. Så længe det er konstruktivt OG man tager en anelse hensyn til i dette tilfælde Bie der har knoklet sin røv ud af bukserne for at få et brag af en flot side op og stå. Min største respekt for Søren Bie.

  Kim Tosn Roth
 • Hey Søren. Dejlig mulighed for os der ikke har været med i mange år at kunne se og dele billeder, oplevelser mm. Jeg synes det er skønt at kunne se det hele igennem og tænke tilbage på en sjov tid. Og Søren…. for faen mand… sikke dog et kæmpe stykke arbejde… du har min dybeste respekt.

  Jane Kirkevang