3 Små Historier

Af Finn Fredenlund 2009

En Grise-Elefant-Ubåd

Da jeg lige var startet i karnevals miljøet igen og blevet en del af KarneValby (KV), havde Frederiksberg Karnevals gruppe (FKG) lavet et blad det hed VB eller Viberende baller og på forsiden som overskrift stod der ” Karnevalby lugter” hvilke en del medlemmer blev sure over inkl. undertegnet. Lotte M blev 30 år, til hendes fest lavet hun en papmache figur. En Grise-Elefant-Ubåd

Så for af få sat et plaster på såret mellem KV og FKG, blev FKG ved VB inviteret til KVs 3. halvlej en søndag. Der fik de GriseElefanten som var sat fast på en hund. Det første de gjorde var tage den ud på Trekronagade og Ride den op og ned af gaden.

———————————————-

Rio de Falkensberg

Krig og Fred var inviteret, at spile og optræde til Falkensbergs karneval, en ansøger en også startet karneval i Landskrona, Bertil.

Efter en tur med bussen som jeg ikke husker noget fra, ankom lige til parade start, en lang hel lige vej lige bag et dige og sollen stod med lår tykke ståller uden en sky på himlen og kl er ca 1345 vi skal starte lige nu så musikerne ud af bussen og trommerne frem, hvor skal vi står før hvem og efter osv.. OPSTILLING, OPSTILLING, OPSTILLING, kom nu!

Vi få startet Kimmermand fattet sin repinique og laver sine kald svar og folk kommer og falder ind. Vi står lige efter Marabunda samba en gruppe fra malmø og foran dem A bunda en gruppe fra Gøtteburg, en meget lang parade som sædvangligt i Sverige, efter 3-4 timer lige før den sluttet slog Marabunda og A banda sig sammen og vi komme lige efter så råbter Niels nu var det nu og vi løb op til dem paraden dreget ud på stranden og op på en scenen, en fantagtisk følelse står der med 30-40 musiker og en eufori, total høje, et par timer ~ Da det hele var ved at være færdigt, hoppe vi ned fra scene hvor vi havde ståe og spilet mest for selv, så laver Kim et kald stop brek, da dadda da da, Kim siger det ikke var en ok, afslutning på sådan en dag, en gang til og engang til og en gang til engang til til sidst bliver der en boppel, lige som økonomisk boppel, og en vittighed så han vender sigom og sinalere parde start UD I VANDET, så spilende smider vi skoende og vader udi vandet og Kim står tilbage på stranden !!! så han smider skoende og kommer først ud efter nogle minutter.

———————————————-

Et Bafo barn på vej

En anden gang, da Bafo havde et spile job i Jylland en torsdag aften og det gik da rigtig godt. På vej hjem var der skeneri i busen for der var nogle der skule på arbejde næste dag og nogle der ville holde fest i busen på vej hjem…. Da vi er midt ude på Storebælsbroen ringer telefonen, til en af dem der ville have ro, Der var et Bafo barn på vej… klokke var ca. 4.30 og var tid ville busen være i københavn?, op og tale med buscherføren, der siger vi er fremme når vi er fremme!, en gang i formiddag eller middagstid… kan vi ikke køre hurtiger ! – Da vi nærmer os Køge skal der en af, så vi køre af motervejen, og cheføren køre ind på en pakerings plads lidt ned af vejen, der er jo god plads og der er jo ingen der har travlt med at komme til københavn ….. så da vi skal ud igen køre cherføren vider frem og regger længer ind længer fren han kan ikke komme ud ! og han er meget usikker på at bakke nu skal har bakke vor det ikke er nemt, men kloge Åge Hviste meget bedder, han har jo ikke travlt … Han har ikke nogen fødsel han skal hjem og være med til! 3 kvarter tage det ham af bakke ud! Til sidst kommer jeg hjem og vi tog på hospitalet, om efter middagen var hun født: sund, rask og meget rynket.