Orkesterets dronning

Rainha da Bateria betyder ‘orkesterets dronning’ og er en meget vigtig position i paraden. Det er en danserinde, der bliver specielt udvalgt til at danse for orkesteret (bateria’et) og inspirere dem og opildne dem med sin dans. Hun danser i et overdådigt bikini-kostume.

Det er en stor ære at blive valgt til Rainha da Bateria.
Traditionelt bliver Rainha da Bateria udvalgt efter en konkurrence, men andre gange vælges der bare én. I nyere tid har der i Brasilien været en tendens til at vælge en model, skuespiller eller lign. berømthed som dronning. Herhjemme bruger vi denne tradition lidt mere nede på jorden. Som regel foregår det ved en forårsfest, hvor det er batteriaet som vælger årets Rainha da Bateria efter en danse konkurrence.

Carnival Drum Queens, Queen of the Drums, Queen of the Batería, Drummers’ Muse er nogle navne givet af oversættere til det brasilianske Karnevals udtryk for Rainha de Bateria. Denne skønheds rolle/figur, går tilbage til halvtredserne og tresserne, men først efter midten af firserne, har stillingen opnået sin høje status den har i dag.