Sidste øver inden Karneval 2012 hvor der øves på sceneshows koreografi. Sambaskolen Bafo do Mundo, havde Egypten/Cleopatra som tema i 2012.

Sjovt, energisk, udfordrende og meget forførende

Tekst til siderne der omhandler dans, er skrevet af Katrine Sandstrøm & Nina S Rudolph

Den originale samba dans er en blanding af mange slags danse og dansetrin. Samba er hovedsageligt en enkeltdans, men der er mange forskellige variationer og typer af dansen f.eks:

Samba-reggae er fra det nordøstlige Brasilen og en blanding mellem afro og samba og er ofte inspireret af bevægelser fra den afro-brasilianske gudetro Candomblé (ndomble = sort), hvor de forskellige helgener / Orixas (orishas på spansk, kendes også fra Cuba) hver har deres bevægelser og udtryk.

Axé er en populær dans fra det nordøstlige brasilien hvor man lærer koregrafier, der typisk udtrykker hvad sangen handler om. Indimellem indgår der bevægelser fra samba og lambada. Dansen er meget energisk, og kan være teknisk krævende. Axe danses til karnevallet i Salvador. Også kaldet “Bahiasamba”

Funk er en dans fra Rio de Janeiros favelaer (slum) som er forførende og meget udfordrende. Musikken minder om reggaeton med tunge men dansevenligerytmer.

Samba de Roda her står alle i en ring og synger og klapper. I midten danser to personer samba, båret af de syngende og spillendes energi. Samba de roda danses i det nordøstlige Brasilien og er mere “rå” end den forfinede samba fra Rio De Janeiro.

Gafieira er også kaldet ”Den Brasilianske Tango”, da den er meget elegant og ind imellem har fællestræk med den argentinske tango. Man danser til den samba musikstil der kaldes pagode (udtales pa-gådji) og man danser sammen i par hvor manden lige som i både salsa og tango fører damen i forskellige trinvariationer og drejninger.

Forrô udtales “få-HÅ”
Er en danse og musikstil der stammer fra det Nordøstlige Brasilien. Navnet mener man kommer af et halbal lignende arrangement som blev kaldt ”for all” og med begrænsede engelsk kundskaber og brasiliansk accent blev det til Forrô.

Dansen er hyggelig og kan på en del punkter minde om salsa. Musikken er sød og lidt bonderøvs agtig med brug af harmonika og tydelig triangellyd. De senere år er Forrô blevet vildt populært i hele Brasilien. De unge strømmer til halbal og danser pardans med hinanden. Mændene har fundet ud af at det er et glimrende forum hvis man vil vise man er god til at danse eller har lyst til at blive det.

Andre danse stilarter er capoeira, frevo, arrocha, kuduro og zumba