Dansk Kultur historie var ved at gå tabt

Da projektet karneval.dk begyndte i 2008, var det starten på et gigantisk arkiv, af alt hvad der kunne opdrives omkring københavns karneval. Mange… rigtig mange timer, er blevet brugt på at skanne kasser af med fotos og diverse effekter der overlevede fra Landsforeningen K.I.K. (Karneval I København), lige inden det skulle hentes og destrueres da foreningen havde kastet håndklædet i ringen.

Lokalerne skulle tømmes, og alt køres til destruktion. Jeg nåede lige i sidste øjeblik (aften før) at redde ti grønne mælkekasser fyldt med mapper, fuldt af billeder og avis udklip som fortalte en unik dansk kultur historie. Alle andre ting fra det efterladte kontor, plakater, bannere, mapper med referarter fra års møder. Alt dette gik dersværre tabt.

Det der blev reddet, blev skannet i 2008/2009. Fotos, og avisudklip i kæmpe mængder som nu er digitalt og sorteret. En skanner udbrændte og gav sit maskinelle liv for arkivet. Kun en brøkdel af denne smukke danske kultur historie, er kommet online her på Karneval.dk endnu. Forhåbentligt en gang i fremtiden, når tid og økonomi er til det, bliver der ro til at gøre arbejdet færdigt, så denne farverige og livsglade danske kultur historie, kan blive formidlet og delt med alle.

Muligvis danmarks største digitale karnevals arkiv

Det er så muligvis gået hen og blevet danmarks største digitale karnevals arkiv. Hjemmesiden Karneval.dk er arkivets ansigt udadtil. Her vises de bedste ting og deles frem så alle og enhver kan få glæde af det. Før dette projekt fandtes der meget meget lidt information omkring Københavns Karnevals historie. Faktisk tæt på ingenting, så fabelagtige kulturhistorie måtte simpelhen skrives og fortælles. Det er nu gjort og i skrivende stund (april 2012) har arkivet vokset sig over 100 gigabyte stort. Organiseret i årstal, emner og Sambaskoler/Karnevalsgrupper mv.

2015

Hjemmesiden som du kigger på lige nu, er nu vokset til 3gigabyte i sin størrelse. Hele hjemmesiden har fået et kæmpe “remake” igennem vinteren 2014-15 og er gået fra ren “statisk” html til “dynamisk” CMS. Som noget helt nyt er to nye media sider er blevet tilknyttet, nemlig Youtube og Soundcloud.

2016

Massiv web theme makeover. Det første wordpress theme der blev brugt da hjemmesiden gik fra HTML til WordPress, var teknisk outdated. Udviklerne valgte ikke at opdater det længere så nu er siden skiftet til et Pro theme. Mangler at få alt det gamle indhold online igen. Historie, fastelavn mv. Da projektet er non profit og kun laves i fritiden, vil det først komme online når tid er.